ŞANLIURFA / CEYLANPINAR - Cumhuriyet Ortaokulu

ETKİNLİK KONUSU:

TÜRKÇEMİZE GİREN YABANCI KELİMELER

YAPILAN ÇALIŞMALAR:

7/D ve 7/A sınıfından bütün öğrencilerle Türkçe dersinde “ALTI ŞAPKALI DÜŞÜNME TEKNİĞİ” etkinliği ile eğlenceli bir ders işlediler.

Türkçemize giren yabancı kelimeler konusu “Altı Şapkalı Düşünme Tekniği” ile tartışıldı. Her öğrenci kendisine kurada çıkan şapkaya göre hazırlanarak , şapkanın gerektirdiği tezi savundu.

Buna göre; siyah şapka dilimize giren yabancı kelimelere olumsuz bir bakış açısıyla yaklaşırken , sarı şapka bu durumun artılarını gözler önüne sermeye çalıştı.

Bu iki şapkanın sunumunun ardından konuya ; kırmızı şapka duygusal , mavi şapka mantıksal , beyaz şapka tarafsız olarak yaklaştı. Son olarak yeşil şapka yeni fikirler ortaya atarak bu eğlenceli sunumu tamamladı.

Fotoğraf çekimleri derste etkinlik yapılırken çekildi.

ETKİNLİĞİN SONUCU:

Öğrenciler eğlenerek, öğrenilenlerin uzun süreli hafızaya aktarılması için etkili öğrenmeler gerçekleştirdi. Öğrenci materyallerle ve uygulamalarla ne kadar çok ilişkide olursa, duyu organları o kadar çok uyarılmış olur düşüncesi uygulandı. Etkinliklerde öğretmenin değil öğrencinin aktif ve merkezde olması sağlandı. İlerleyen yıllar için de ellerinde bu yıllarına ait hatıra kalmış oldu.

12-01-202412-01-202412-01-202412-01-202412-01-202412-01-2024

Yayın: 12.01.2024 - Güncelleme: 12.01.2024 13:46 - Görüntülenme: 21