DEYİMLER VE DEYİMLERİN ANLAMLARI

ETKİNLİK KONUSU:

DEYİMLER VE DEYİMLERİN ANLAMLARI (KASIM AYI)

Deyimlerin içeriklerine uygun olarak çizilen kartların ön yüzlerindeki görseller öğrencinin üst düzey düşünme becerisini geliştirerek deyimi bulmasına olanak sağlamaktadır. Deyim kartlarının arka yüzünde ise deyimin anlamı ve anahtar kelimeler yer almaktadır. Öğrencilerle yapılan etkinlikte sınıf üç gruba ayrıldı. Her gruptan bir öğrenci verilen süre içerisinde kendi grubuna dönüşümlü olarak  karttaki deyimi anlatmaya çalıştı.  Verilen süre içerisinde deyimi bilen gruplar puan aldı deyimi bilemeyen grup ise puan alamadı. En çok puan toplayan grup birinci oldu.

ETKİNLİĞİN SONUCU:

Deyimler konusu somutlaştırılarak ve eğlenerek öğrenildi. Görsel ve işitsel ögelere yer verilmesi bakımından tüm öğrencilerin ilgisini çekti ve derse katılımını sağladı. Aynı zamanda öğrencilerin üst düzey düşünme becerisi ve anlatma becerisi geliştirildi. Kartlardaki deyimlerin anlamları  tüm sınıfın duyacağı şekilde seslendirildi. Etkinlikte  öğretmenin değil öğrencinin aktif ve merkezde olması sağlandı.02-01-202402-01-202402-01-202402-01-2024

Yayın: 02.01.2024 - Güncelleme: 02.01.2024 10:14 - Görüntülenme: 32