ŞANLIURFA / CEYLANPINAR - Cumhuriyet Ortaokulu

ETKİNLİK KONUSU:

Çarpım Tablosu ve Ritmik Sayma

YAPILAN ÇALIŞMALAR:

6/B sınıfındaki öğrencilerin büyük bir çoğunluğu çarpım tablosunu öğrendi.

Her bir öğrenci sırayla tahtaya çıkarıldı ve çarpım tablosu oyun uygulamasından Bir dakika süre içerisinde ne kadar doğru yaptığına bakıldı.

Bir Dakika içerisinde bilinen her doğru cevap 10 puan kazandırdı. Öğrencilerin aktif bir şekilde yarışma şeklinde uygulamaya katılması sağlandı.

ETKİNLİĞİN SONUCU:

Öğrenciler eğlenerek, öğrenilenlerin uzun süreli hafızaya aktarılması için etkili öğrenmeler gerçekleştirdi. Tahtaya çıkan her öğrenci çok eğlendi. Çarpım tablosunu bilen öğrenciler etkinlikte çok daha hızlı ve başarılı oldular. Etkinliğin sonucunda çarpım tablosunda zayıf öğrenciler tespit edildi. Bu etkinlik sayesinde geçen yılda ve ilkokulda öğretilen ve birçok öğrencinin öğrenmekte güçlük çektiği çarpım tablosu ve ritmik sayma konusu daha etkili ve verimli bir şekilde öğrenildi. Yarışma şeklinde yapılan etkinlikte bütün öğrenciler pür dikkat tahtada çıkan sorulara baktı ve yarışan arkadaşının doğru ve yanlışlarını gördü.

04-01-202404-01-202404-01-202404-01-2024

Yayın: 04.01.2024 - Güncelleme: 04.01.2024 10:11 - Görüntülenme: 30